ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am vorbit cu Mircea Platon, profesor universitar și doctor în istorie, redactor-șef al revistei Convorbiri Literare, despre căutările și încercările României de azi, despre românism, patriotism și naționalism, despre diferențele dintre naționalismul etnic și naționalismul civic, dar și despre uneltele care ar putea fi folosite pentru a atrage populația României - în nici un caz națiunea României - spre război.

Poet, scriitor și eseist, autor al unor valoroase volume despre deșcolarizarea României, Mircea Platon a reușit o minunată radiografie a sistemului de învățământ românesc: cu atenție deosebită pentru deșcolarizarea și deșcolarizarea digitală a României, Mircea demonstrează că reforma continuă a sistemului nostru de educație - o reformă programată - conduce, de fapt, spre îngenuncherea României.

Mai multe despre Mircea Platon.