ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mitropolitul Irineu al Olteniei a conferențiat vineri în cadrul Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși de la Craiova (ITO 2019) despre virtuțile creștine, îndemnându-i pe tineri să-și mărturisească prin fapte credința, informează Agenția de Știri Basilica.

Ierarhul Mitropoliei Olteniei, gazda ITO din acest an, a oferit tinerilor drept model pe Însuși Mântuitorul Iisus Hristos Care, „venind în lume, nu S-a așezat în vârful piramidei sociale”. Gestul acesta suprem de iubire ne aduce „exemplul meditației și rugăciunii desăvârșite”.

Iubirea raportată la Dumnezeu și la semeni „ne dă consistență și existență în Dumnezeu”, iar bucuria se află în comuniune, a concluzionat Mitropolitul Olteniei la conferința organizată vineri în Sala Polivalentă din Craiova.

Aceasta a fost urmată, după ora 19:00, de tradiționala procesiune a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși, desfășurată în Craiova între Sala Polivalentă – Catedrala „Sfântul Dumitru” – Biserica „Gheorghe Vechi” și Piața Mihai Viteazul, unde tinerii au luat parte la un concert de muzică populară și ușoară.

În prima parte a zilei de vineri, tinerii ortodocși au fost implicați în ateliere pe grupe de lucru în liceele din orașul-gazdă. Ei au dezbătut teme precum importanța participării active la Sfintele  Slujbe și îmbunătățirea relației cu aproapele prin participarea la viața comunității parohiale. Scopul dezbaterilor a fost să-i facă să conștientizeze necesitatea prezenței active în viața Bisericii.