Mitropolitul Irineu al Olteniei a conferențiat vineri în cadrul Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși de la Craiova (ITO 2019) despre virtuțile creștine, îndemnându-i pe tineri să-și mărturisească prin fapte credința, informează Agenția de Știri Basilica.

Ierarhul Mitropoliei Olteniei, gazda ITO din acest an, a oferit tinerilor drept model pe Însuși Mântuitorul Iisus Hristos Care, „venind în lume, nu S-a așezat în vârful piramidei sociale”. Gestul acesta suprem de iubire ne aduce „exemplul meditației și rugăciunii desăvârșite”.

Iubirea raportată la Dumnezeu și la semeni „ne dă consistență și existență în Dumnezeu”, iar bucuria se află în comuniune, a concluzionat Mitropolitul Olteniei la conferința organizată vineri în Sala Polivalentă din Craiova.

Aceasta a fost urmată, după ora 19:00, de tradiționala procesiune a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși, desfășurată în Craiova între Sala Polivalentă – Catedrala „Sfântul Dumitru” – Biserica „Gheorghe Vechi” și Piața Mihai Viteazul, unde tinerii au luat parte la un concert de muzică populară și ușoară.

În prima parte a zilei de vineri, tinerii ortodocși au fost implicați în ateliere pe grupe de lucru în liceele din orașul-gazdă. Ei au dezbătut teme precum importanța participării active la Sfintele  Slujbe și îmbunătățirea relației cu aproapele prin participarea la viața comunității parohiale. Scopul dezbaterilor a fost să-i facă să conștientizeze necesitatea prezenței active în viața Bisericii.



Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews