ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tinerii care aleg să participe la Sfânta Liturghie și la o întâlnire creștinească, chiar dacă în proximitate există o ofertă de muzică, petrecere și băutură, sunt cei care doresc să-l urmeze pe Hristos, le-a spus, duminică, Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei tinerilor prezenți la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova, informează Basilica.ro

„Dar de ce să-L urmez eu pe Hristos? (…) De ce să particip eu la o Întâlnire a tinerilor ortodocși din Moldova, când nu departe de aici, peste dealuri, este un mare festival de muzică în care sunt chemați în mod special tinerii acestei țări, unde am muzică, petreceri, băutură? De ce să aleg eu să merg în această dimineață aici la biserică și nu dincolo, împreună cu alții?”, a continuat ierarhul, oferind și răspunsul: „Ați făcut aceasta pentru că doriți să-L urmați pe Hristos”.

Părintele Mitropolit a subliniat că societatea românească are nevoie imensă de oameni care să-l urmeze pe Hristos. Mitropolitul a spus că tinerii creștini sunt „în cetate” ca „un sânge curat ce alimentează organismul lăuntric, care are prea multe impurități”, ca „un oxigen nepoluat”.

„Precum sângele martirilor de altădată constituia sămânța înmulțirii creștinilor, așa voi constituiți o sămânță și voi sunteți supuși unui fel de martiraj; pentru că ne dăm seama de presiunea exercitată asupra voastră, de cântecele de sirenă care încearcă să vă fure lăuntrul curat și să-l ducă pe alte văi și dincolo de alte dealuri”, a menționat  Mitropolitul Teofan.

Mitropolitul Teofan a slujit duminică la Catedrala Mitropolitană din Iași împreună cu Episcopii Veniamin al Basarabiei de Sud și Antonie de Bălți.