Tinerii care aleg să participe la Sfânta Liturghie și la o întâlnire creștinească, chiar dacă în proximitate există o ofertă de muzică, petrecere și băutură, sunt cei care doresc să-l urmeze pe Hristos, le-a spus, duminică, Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei tinerilor prezenți la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova, informează Basilica.ro

„Dar de ce să-L urmez eu pe Hristos? (…) De ce să particip eu la o Întâlnire a tinerilor ortodocși din Moldova, când nu departe de aici, peste dealuri, este un mare festival de muzică în care sunt chemați în mod special tinerii acestei țări, unde am muzică, petreceri, băutură? De ce să aleg eu să merg în această dimineață aici la biserică și nu dincolo, împreună cu alții?”, a continuat ierarhul, oferind și răspunsul: „Ați făcut aceasta pentru că doriți să-L urmați pe Hristos”.

Părintele Mitropolit a subliniat că societatea românească are nevoie imensă de oameni care să-l urmeze pe Hristos. Mitropolitul a spus că tinerii creștini sunt „în cetate” ca „un sânge curat ce alimentează organismul lăuntric, care are prea multe impurități”, ca „un oxigen nepoluat”.

„Precum sângele martirilor de altădată constituia sămânța înmulțirii creștinilor, așa voi constituiți o sămânță și voi sunteți supuși unui fel de martiraj; pentru că ne dăm seama de presiunea exercitată asupra voastră, de cântecele de sirenă care încearcă să vă fure lăuntrul curat și să-l ducă pe alte văi și dincolo de alte dealuri”, a menționat  Mitropolitul Teofan.

Mitropolitul Teofan a slujit duminică la Catedrala Mitropolitană din Iași împreună cu Episcopii Veniamin al Basarabiei de Sud și Antonie de Bălți.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews