ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Google Cultural Institute ne-a oferit plăcuta ocazie de-a realiza anul trecut o galerie virtuală despre Mocăniţa de pe Valea Vaserului. Proiectul iniţiat de cei de la Google doreşte să păstreze arta mondială în format virtual pentru cei care nu au ocazia sa ajungă în aceste locuri sau chiar să trezească o curiozitate despre patrimoniul cultural mondial, prin mijloacele moderne pe care le oferă tehnologia de ultima oră. Prezentarea proiectului a avut loc la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti", a declarat Daniel Andreica, preşedintele Fundaţiei Wassertalbahn, potrivit Agerpres.

La rândul său, Andreas Karlstetter, membru fondator al fundației, consideră că includerea Mocăniței pe una dintre cele mai importante platforme digitale internaționale va populariza zona Vişeului în afara României.

"Este o oportunitate extraordinară să ne putem prezenta valorile locale şi, totodată, să facem cunoscută tuturor ultima cale ferată forestieră funcţională din Europa prin intermediul platformei Google. Ansamblul căii ferate face deja parte din patrimoniul naţional începând cu anul 2010 şi poate reuşim cu această ocazie să ne atingem scopul de a-l clasa şi în patrimoniul UNESCO", conchide Andreas Karlstetter.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews