ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Monumentul "Aripi", dedicat Luptei Anticomuniste, a fost finalizat și va fi amplasat până la sfârșitul anului în Piața Presei Libere. Lucrarea va fi amplasată pe locul fostei statui a lui Lenin și va fi inaugurată în primăvara anului viitor, anunță un comunicat al Primăriei Municipiului București.

Lucrarea are o greutate de 102 tone și o înălțime de aproximativ 24 de metri, iar soclul acoperit de granit pe care va fi amplasată are o înălțime de 6 metri. (În comparație, Arcul de Triumf are o înălțime de 27 de metri).

Transportul se va desfășura etapizat începând de astăzi, 21 decembrie orele 20:00, cu întreruperea temporară și locală a circulației rutiere pe parcursul operațiunii.

Cele trei transporturi agabaritice pentru care au fost eliberate autorizații speciale sunt următoarele:

1. DN72 - centura Ploiești Vest, DN 1 - Bărcănești, Potigrafu, Otopeni, București - Piața Presei Libere - în noaptea de luni 21/marți 22 decembrie 2015 în intervalul orar 20.00 p.m. - 6 a.m.

2. DN72 - centura Ploiești Vest, Auto strada A3, Centura București - Otopeni - DN 1 - București Piața Presei Libere - în noaptea de marți 22/miercuri 23 decembrie 2015, în intervalul orar 20.00 p.m. - 6 a.m.

3. DN72 - centura Ploiești Vest, Autostrada A3, Centura București - Otopeni - DN 1 - București Piața Presei Libere - în noaptea de luni 28/marți 29 decembrie 2015 în intervalul orar 19.00 pm - 6 am.

Având în vedere faptul că acest transport va ocupa întreaga parte carosabilă, participanții la trafic sunt rugați să respecte indicațiile reprezentanților Poliției Rutiere astfel încât să nu se producă blocaje în trafic și, în măsura în care este posibil, să evite utilizarea rutei pe care se va deplasa convoiul, se recomandă în comunicatul PMB.

Monumentul "Aripi" este un obiect de artă unic prin simbolistica sa, o compoziție reprezentând trei aripi stilizate cu o structură din oțel inoxidabil. Conceptul artistic a fost realizat de sculptorul Mihai Buculei, în urma unui concurs de soluții organizat în anul 2004.