ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu” și partenerii săi organizează luni, 4 noiembrie, Simpozionul memorial „Nevoia de eroi autentici”, dedicat eroilor rezistenței anticomuniste, la Centrul Cultural „Reduta” din Brașov.
 
Despre figurile marcante ale luptei anticomuniste brașovene (precum Nicolae Purcărea, Traian Trifan, Petre Baicu, Ion Samoilă, Erich Tartler ș.a.) vor lua cuvântul actorul Dan Puric, președintele Asociației Foștilor Deținuți Politic din România, Octav Bjoza, istoricul Marius Oprea și președintele Fundației Ogoranu, Coriolan Baciu.
 
„Într-o vreme în care Istoria este arestată și eroii sunt condamnați din nou post-mortem, fabricându-se în loc „eroi” din colaboraționiști și călăi, se impune ca o datorie și o necesitate APELUL LA MEMORIE. NEVOIA DE EROI, eroi AUTENTICI, nu făcuți de agenții de publicitate din rațiuni politice, este inexorabilă într-o țară în care memoricidul lasă în urmă un vid lesne de umplut cu impostori.

„Cine controleaza trecutul controleaza viitorul, cine controleaza prezentul controleaza trecutul”, spunea George Orwell. E o miză ce justifică războiul total împotriva Memoriei.

Ca în fiecare an, și în această toamnă vă propunem o reîntâlnire sub semnul efigiilor unor eroi precum NICOLAE PURCĂREA, TEOFIL MIJA, TRAIAN TRIFAN, PETRE BAICU, ION SAMOILĂ, ERICH TARTLER și alte figuri marcante ale luptei anticomuniste brașovene.

Vom avea alături pe actorul DAN PURIC, OCTAV BJOZA – președintele AFDPR, istoricul MARIUS OPREA și CORIOLAN BACIU, președintele Fundației Ogoranu.

O manifestare organizată la inițiativa Fundației Ion Gavrilă Ogoranu, împreună cu Frăția Ortodoxă Sf. Gheorghe, Asociația Aproapele Meu, Centrul Cultural La Noi Acasă, Asociația Tinerii din Ziua de Azi și alții”, se arată în comunicatul organizatorilor, publicat pe pagina web Buciumul
 
Întâlnirea memorială va avea loc luni, 4 noiembrie, la sala REDUTA din Brașov, de la ora 18, cu intrare liberă.