ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acordarea Premiului NOBEL pentru Literatură pe 2016 cântărețului Bob Dylan a stârnit controverse chiar și în mediul literar românesc.

Președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, și-a exprimat nemulțumirea față de acordarea distincției unui personaj din afara peisajului literar.

„E o mizerie. Bob Dylan e un textier de mâna a doua. O fi el regizor de film, dar nu merita Premiul Nobel. În America, sunt mari scriitori care nu au Nobel. Bob Dylan nu are ce căuta la Premiul Nobel. E complet caraghios", a declarat, pentru Adevărul, Nicolae Manolescu.

De asemenea, scriitorul Mircea Cărtărescu a scris pe Facebook că a stat toată noaptea și a analizat toate argumentele pro și contra asupra faptului că Bob Dylan a primit premiul Nobel pentru literatură și a ajuns să fie de acord cu asta, deși, inițial, se arăta șocat că muzicianul a primit o astfel de distincție, notând că „Dylan nu avea nevoie de premiul asta".

Gândit în România, episodul 1: George Emil Palade, câștigătorul premiului Nobel. VIDEO DOCUMENTAR