ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica ortodoxă îl prăznuieşte pe 9 noiembrie pe Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, un sfânt al zilelor noastre. 

Racla cu moaştele Sfântului Nectarie a fost scoasă din Mănăstirea Radu Vodă sâmbătă, purtată în procesiune de preoţi şi aşezată pe un baldachin, lângă biserică, pentru închinători. Alături sunt depuse şi moaştele Sfântului Efrem cel Nou, potrivit tvr.ro.

Sfântul Nectarie îi ajută pe cei îndureraţi care caută sprijin, ocrotire, tămăduire. Este un taumaturg al zilelor noastre, cunoscut ca vindecător de cancer şi alte boli grave. Este grabnic ajutător femeilor la naştere, dar şi celor care nu pot să rămână însărcinate.

Sfântul Nectarie s-a născut în 1846, în Silivria Traciei (lângă Constantinopol). A studiat teologia la Constantinopol, a fost învăţător în Insula Hios, a fost mitropolit de Pentapole, o veche eparhie ortodoxă din Libia superioară. La Atena a fost predicator, profesor şi director al unei şcoli teologice, până în anul 1894.

Între anii 1904-1907 a construit, cu ajutorul multor credincioşi şi ucenici, o mănăstire de maici în Insula Eghina din apropierea Atenei, unde s-a şi retras. A ajutat şi s-a rugat pentru bolnavi şi săraci.

Sfântul Nectarie este iubit şi în România, iar Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti este cel mai cunoscut loc de pelerinaj dedicat Sfântului. Acolo se află şi o părticică din moaştele sale. În Bucureşti, moaştele Sfântului Nectarie se află şi la Patriarhia Română, la Biserica cu hramul Sfinţii Constantin şi Elena din Cartierul Colentina.