ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Sculptura „Tânăra sofisticată (Nancy Cunard)”, o lucrare unică din bronz lustruit, realizată de Constantin Brâncuși la Paris, în 1932, reprezintă cea mai scumpă adjudecare a unei sculpturi anul acesta, conducând un top dominat de lucrări de Alberto Giacometti, potrivit Artprice, informează News.ro.

„La Jeune fille sophistiquée (Nancy Cunard)/ Tânără sofisticată (Nancy Cunard)" s-a vândut cu 71 de milioane de dolari. Sculptura o reprezintă pe poeta Nancy Cunard, pe care Constantin Brâncuși a cunoscut-o în 1923.
"Tânăra fată sofisticată” a fost vândută în luna mai la casa Christie's New York, devenind record absolut pentru Brâncuși, cu mult înaintea precedentului, "Muse endormie" (1913), vândută în 2017. 

Potrivit sursei citate, cele mai bune adjudecări ale anului recompensează în primul rând artiștii francezi ai secolului al XX-lea: Giacometti obține cinci noi rezultate, fiecare cu peste 10 milioane de dolari, Rodin înregistrează a patra cea mai bună adjudecare cu "Baiser, moyen modèle dit Taille de la Porte" (1890), Matisse a doua cea mai bună licitație cu "Nu allongé I (Aurore)" (1907), Brâncuși, un nou record mondial. Un singur artist contemporan intră în top, Jeff Koons, care nu se clasează prea bine în piață în ciuda prezenței în top. 


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews