ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a declarat marți, la o întâlnire informală cu presa, că noua sală de concerte din București - inclusă între prioritățile mandatului său - ar putea fi construită în Piața Victoriei, pe locul fostelor garaje Leonida, în cazul în care ministerul va obține spațiul.

Noua sală de concerte va fi inclusă unui spațiu dedicat artei contemporane, potrivit ministrului Culturii.

”Am studiat mai multe spații pentru această sală-concept. Unul este pe Calea Victoriei, colț cu strada Gheorghe Manu, dar există litigii pe teren. Ne-am gândit la terenul din spatele Casei Radio, dar și acolo este o situație juridică confuză. Așa că ne-am hotărât asupra unui loc central, care se află lângă Guvern, pe bulevardul Aviatorilor - fostele garaje Leonida”, a explicat ministrul Culturii.

În plus, ministrul Culturii își dorește, potrivit news.ro, ca fațada realizată la începutul secolului XX să fie păstrată și inclusă în noul proiect arhitectural.

”Există o fațadă construită, probabil, în anii 1910 - 1920 care, prin concursul de arhitectură care va avea loc, va fi preluată ca temă. O vom integra într-un tip de construcție care se dorește a fi un model de conservare a patrimoniului”.

”Față de ce este acum acolo, ideea de a avea o sală de concerte cu circa 2.400 de locuri, în Piața Victoriei, credem că va fi un răspuns pe care Bucureștiul îl poate da cererii tot mai mare de a avea un loc pentru evenimente”, a completat Vlad Alexandrescu. 

Pentru această construcție, Ministerul Culturii ar urma să extindă devizul-cadru cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru 55 de milioane de euro.

”Dacă reușim să obținem acest spațiu, putem imediat lansa extinderea devizului-cadru cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru 55 de milioane de euro și am putea avea un concurs de arhitectură, ale cărui rezultate le vom putea vedea deja în toamnă”, a mai afirmat acesta.

Ministrul a comparat situației Poloniei - unde în ultimii zece ani s-au construit șapte astfel de săli - cu cea a României - unde ”nu s-a făcut nimic”.