ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corina Șuteu, noul ministru al Culturii, nu a făcut SEMNUL CRUCII la învestitura de la Cotroceni

Corina Șuteu a fost învestită, miercuri după-amiază, ca ministru al Culturii, de către președintele Klaus Iohannis.

După intonarea imnului național, Șuteu a depus jurământul ca ministru, cu mâna pe Biblie. La finalul depunerii jurământului, după ce a rostit fraza "Așa să-mi ajute Dumnezeu!", Șuteu nu și-a făcut semnul Crucii, așa cum se obișnuiește.
 
La ceremonia de la Palatul Cotroceni au fost prezent președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, premierul Dacian Cioloș, membri ai guvernului și consilieri prezidențiali.

Corina Șuteu, fost director al Institutului Cultural Român New York, a fost secretar de stat în Ministerul Culturii, în echipa fostului ministru, Vlad Alexandrescu, pe care îl înlocuiește acum în Cabinetul Cioloș.

Reamintim că numele Corinei Șuteu este legat de scandalul "Poneiului roz cu zvastica", din 2008, care a vizat ICR New York. În vara acelui an, instituția condusă de la București de Patapievici, dar diriguită la New York de Camelia Șuteu a vernisat expoziția "Freedom for Lazy People" a artiștilor români IRLO, Omar și Nuclear Fairy, care a provocat un scandal imens, cu conotații internaționale. Un ponei roz cât o palmă cu o zvastică pe crupa lui a dat naștere unor acuzații de antisemitism și o campanie de denigrare publică a lui Horia Roman Patapievici și a Corinei Șuteu de la ICR. Printre desenele controversate patronate de actualul ministru al Culturii se numără și cel în care, explica la acea vreme Papatpievici, este o alegorie, Moise îi propunea lui David să facă sex.