ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”, este un spectacol în regia lui Bobi Pricop ce are la baza adaptarea semnată de dramaturgul britanic Simon Stephens, după best-sellerul lui Mark Haddon, roman vândut în peste 6 milioane de exemplare în întreaga lume și distins cu 17 premii literare prestigioase.

Regizorul a distribuit în rolul principal un actor tânăr, puțin cunoscut publicului din București: Ciprian Nicula, nominalizat anul acesta la Premiul de Debut, în cadrul Galelor UNITER.

Ciprian îl interpretează pe Christopher John Francis Boone, un băiețel de 15 ani, un adolescent special care se definește drept un „matematician cu oareșce dificultăți comportamentale”. Un Sherlock Holmes copil, care știe sigur că uciderea câinelui Wellington cu o furcă este misterul pe care doar micile lui celule cenușii îl pot dezlega.

Alături de Ciprian Nicula, în scenă sunt Emilian Oprea - cunoscut pentru rolurile interpretate la Teatrul Maria Filotti din Brăila, dar și datorită peliculei „De ce eu?” realizată de Tudor Giurgiu, în care joacă rolul principal, Ana Ciontea – remarcabila actriță de teatru și film, Rodica Ionescu, Carmen Ungureanu.

Pentru această producție, Bobi Pricop a lucrat cu Adrian Damian, unul dintre cei mai tineri, puternici și inventivi scenografi ai ultimilor ani. Cei doi s-au întâlnit anul trecut la Teatrul Național din Craiova, unde au colaborat pentru producția spectacolului „Rinocerii” de Eugen Ionesco, al celebrului Robert Wilson, Bobi Pricop ca asistent de regie, Adrian Damian ca scenograf-asociat.

Atât videoproiectiile (realizate de Dan Adrian Ionescu și Mizdan) cât și muzica (semnată Alexei Turcan) au un rol extrem de bine conturat în spectacolul Naționalului.

Spectacolul realizat la Teatrul Național București se joacă în AVANPREMIERĂ vineri și sâmbătă (22 și 23 ianuarie 2016), de la ora 20.00, la Sala Pictura.

Biletele în format fizic se pot achiziționa de la Agenția de bilete a teatrului (Bd.ul Nicolae Bălcescu Nr. 2), dar și online, de pe platforma www.mystage.ro.

Mai multe informații puteți afla accesând pagina de facebook a spectacolului sau site-ul www.tnb.ro.