O placă comemorativă, dedicată marelui actor Amza Pellea, a fost dezvelită miercuri în București, pe strada Salcâmilor, locul unde actorul și-a trăit ultimii ani din viață.

Placa comemorativă a fost dezvelită de fiica marelui actor, Oana Pellea, și președintele UNITER, Ion Caramitru.Oana Pellea a spus că este bucuroasă și emoționată de acest eveniment și a mulțumitor celor care s-au ocupat de inițierea acestui proiect, transmite Agerpres. 

"Eu sunt mai mult decât bucuroasă, sunt chiar emoționată. (...) Mari mulțumiri FNT pentru că în cadrul festivalului e dezvelirea acestei plăci. Și pentru expoziție trebuie să mulțumesc, este o expoziție superbă la Teatrul Național, găzduită de domnul Caramitru și inițiată de Festivalul Național de Teatru. Cred că, acolo unde e, zâmbește acum Amza, destul de încântat de toată atenția pe care o primește, iată, după 32 de ani. Nu am decât să spun mulțumiri și plecăciuni pentru inițiativă și pentru acest sens înspre aducere aminte", a mărturisit Oana Pellea. 

Ion Caramitru a subliniat că UNITER își face datoria de a menține în memoria publicului marile figuri ale teatrului românesc. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews