ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O placă comemorativă, dedicată marelui actor Amza Pellea, a fost dezvelită miercuri în București, pe strada Salcâmilor, locul unde actorul și-a trăit ultimii ani din viață.

Placa comemorativă a fost dezvelită de fiica marelui actor, Oana Pellea, și președintele UNITER, Ion Caramitru.Oana Pellea a spus că este bucuroasă și emoționată de acest eveniment și a mulțumitor celor care s-au ocupat de inițierea acestui proiect, transmite Agerpres. 

"Eu sunt mai mult decât bucuroasă, sunt chiar emoționată. (...) Mari mulțumiri FNT pentru că în cadrul festivalului e dezvelirea acestei plăci. Și pentru expoziție trebuie să mulțumesc, este o expoziție superbă la Teatrul Național, găzduită de domnul Caramitru și inițiată de Festivalul Național de Teatru. Cred că, acolo unde e, zâmbește acum Amza, destul de încântat de toată atenția pe care o primește, iată, după 32 de ani. Nu am decât să spun mulțumiri și plecăciuni pentru inițiativă și pentru acest sens înspre aducere aminte", a mărturisit Oana Pellea. 

Ion Caramitru a subliniat că UNITER își face datoria de a menține în memoria publicului marile figuri ale teatrului românesc.