ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Domeniul Brâncovenesc de la Potlogi și-a recăpătat strălucirea din vremurile de odinioară, după un program de restaurare finanțat cu peste 40 de milioane de lei din fonduri europene.

Domnitorul Constantin Brâncoveanu a ridicat complexul de la Potlogi în doar un an, în 1698 pentru fiul său cel mare Constantin. Arhitectura deosebită a fost remarcată de toți oamenii vremii care au trecut pe aici.

Pentru scurt timp, palatul a fost fermă de creștere a porcilor, apoi, de la an la an, s-a ruinat constat. Proiectul de restaurare cu fonduri europene n-a fost nici el lipsit de probleme. Finanțarea era să fie pierdută după ce o primă firmă care a câștigat licitația a intrat în insolvență.

Complexul Brâncovenesc de la Potlogi face parte de-acum din Complexul muzeal Curtea Domnească din Târgoviște și va fi inclus într-un circuit turistic la nivel național, potrivit tvr.ro.