ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Să nu-i scandalizăm „pe cei mici” prin viață dublă, pentru că scandalul distruge. Aceasta a fost invitația lansată de papa Francisc la predica Sfintei Liturghii celebrată ieri, 23 februarie 2017, în capela Casei Sfânta Marta din Vatican, informează Radio Vatican.
 
Pornind de la lecturile zilei, episcopul Romei a observat că „cei mici” sunt de fapt drepții, „cei care se încred în Domnul, care pur și simplu cred în El”. Iar pentru Domnul scandalul înseamnă distrugere, a subliniat Sfântul Părinte.

„Ce este scandalul? Scandalul este să spui un lucru și să faci altul; este viața dublă. Viața dublă în totul: eu sunt foarte catolic, merg mereu la Liturghie, aparțin acestei asociații și celeilalte; dar viața mea nu este creștină, nu îi plătesc în mod corect pe angajații mei, exploatez lumea, sunt murdar în afaceri, fac spălare de bani… viață dublă. Mulți catolici sunt așa, și scandalizează. De câte ori am auzit, fiecare dintre noi, «decât să fi catolic precum acela, mai bine ateu». Și acela este scandal. Te distruge. Te trage în jos. Și asta se întâmplă în fiecare zi, este suficient să vedem jurnalul sau să citim ziarele. În ziare sunt multe scandaluri și se face o mare publicitate scandalurilor. Și cu scandalurile se distruge”, a spus Papa Francisc.

Pontiful Roman a dat exemplul unei firme importante care era pe punctul de a falimenta. Pentru că nu își primeau salariul, angajații nu mai aveau bani pentru nevoile cotidiene, iar responsabilul, un catolic, își petrecea vacanța de iarnă pe o plajă din Orientul Mijlociu. „Acestea sunt scandaluri”, a remarcat episcopul Romei.

„Isus spune în Evanghelie despre aceștia care provoacă scandalul, fără a spune cuvântul scandal, dar se înțelege: «Tu vei ajunge în Cer și vei bate la poartă și vei spune: Sunt eu, Doamne! Da, nu îți amintești? Eu mergeam la biserică, îți eram aproape, aparțineam acelei asociații, făceam asta… nu îți amintești de toate pe care le-am făcut? Da, îmi amintesc. Ofertele, acelea mi le amintesc: toate erau murdare. Toate furate de la săraci. Nu te cunosc». Acesta va fi răspunsul lui Isus pentru persoanele care scandalizează, care au o viață dublă”, avertizează Papa Francisc.

Sfântul Părinte a remarcat că viața dublă vine din urmarea patimilor inimii, iar păcatele capitale sunt răni ale păcatului originar. Prima lectură, a observat pontiful, ne îndeamnă să nu le ascundem și să nu ne încredem în bogății. Astfel, papa Francisc îndeamnă să nu amânăm convertirea, întoarcerea noastră la Dumnezeu.

„Nouă tuturor, fiecăruia dintre noi, îi va prinde bine astăzi să se gândească dacă este viață dublă în noi, dacă părem drepți, părem buni credincioși, buni catolici, iar pe dedesubt facem un alt lucru; dacă este viață dublă, dacă este o credință excesivă, «Da, Domnul îmi va ierta totul, dar eu continui…». Dacă și noi spunem: «Da, asta nu e bine, mă voi converti, dar astăzi nu, mâine». Să ne gândim la asta. Să profităm de Cuvântul Domnului și să ne gândim că Domnul este foarte dur în asta. Scandalul distruge.” 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews