ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a transmis un mesaj poporului român, difuzat marți seară în exclusivitate de TVR, arătând că vizitează România „ca să mergem împreună. Mergem împreună când învățăm să păstrăm rădăcinile și familia, când ne îngrijim de viitorul copiilor și al fratelui de lângă noi”.

Reprezentantul creștinismului apusean le mulțumește Președintelui și celorlalte autorități ale statului pentru invitație și deplină colaborare, exprimându-și totodată „bucuria întâlnirii cu Patriarhul și cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române, precum și cu păstorii și credincioșii catolici”.

„Dragi frați și surori din România. Mai sunt doar câteva zile până la călătoria care mă va aduce în mijlocul vostru. Gândul acesta mă bucură și doresc încă de pe acum să vă adresez tuturor salutul meu cel mai cordial. Vin în România, țară frumoasă și primitoare, ca pelerin și frate și le mulțumesc Președintelui și celorlaltor autorități ale statului pentru că m-au invitat și pentru deplina colaborare. Trăiesc deja bucuria întâlnirii cu Patriarhul și cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române, precum și cu păstorii și credincioșii catolici”, a transmis Papa Francisc în partea introductivă a mesajului adresat românilor.

„Legăturile de credință care ne unesc vin încă de la apostoli, în special de la legătura care îi unea pe Petru și pe Andrei, cel care, potrivit tradiției, a adus credința pe pământul vostru. Frați de sânge, au fost toți frați și în vărsarea sângelui pentru Domnul. Și printre voi au fost atâția martiri, chiar în timpurile recente, precum cei șapte episcopi greco-catolici pe care voi avea bucuria de a-i proclama Fericiți. Faptul pentru care au suferit, până la jertfirea vieții, este o moștenire mult prea prețioasă ca să fie uitată. Și este o moștenire comună, care ne cheamă să nu ne îndepărtăm de fratele care participă la ea”, a subliniat reprezentantul creștinismului apusean.
 
„Vin între voi ca să mergem împreună. Mergem împreună când învățăm să păstrăm rădăcinile și familia, când ne îngrijim de viitorul copiilor și al fratelui de lângă noi, când ne depășim fricile și suspiciunile, când lăsăm să cadă barierele care ne separă de ceilalți”, a mai spus Papa Francisc.

„Știu că mulți pregătiți vizita mea în mod intens și vă mulțumesc din inimă. Vă asigur că vă stau aproape în rugăciune vouă tuturor și vă dau binecuvântarea mea. Și vă cer, vă rog, să vă rugați pentru mine. Să ne vedem cu bine!”, a concluzionat înaltul prelat catolic.

Papa Francisc va efectua o vizită de stat în România în perioada 31 mai - 2 iunie, programul oficial cuprinzând activități la București, Șumuleu Ciuc, Iași și Blaj. Este a doua vizită papală în România, după cea a Papei Ioan Paul al II-lea (București, mai 1999).