ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



„Osânda cărților” este un roman bazat pe istoria consemnată de arhive și în același timp o lucrare care prezintă mărturisirea credinței ortodoxe în temnițele comuniste. 

Această carte a fost lansată de părintele Bogdan Teleanu la Biserica „Sfântul Pantelimon” -Foișorul de Foc din București.

I-a fost alături Simona Pandele, una dintre actrițele din piesa de teatru ce poartă numele romanului, dar și directoarea școlii „Maica Domnului”.

„Nu a gândit-o ca o carte pe care să o scrie. A gândit-o ca o piesă de teatru. Și-a dat seama că este un subiect mult mai serios. Dânsul are o experiență, pentru că s-a uitat în arhive și știe foarte multe povești reale despre ce s-a întâmplat în perioada comunistă și atunci cred că și-a dat seama că e nevoie să facă ceva mai mult.”, a spus Simona Pandele.

Prefața cărții apărute la editura „Cuvântul vieții” a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei este semnată de părintele Nicolae Burdașiu. 

„Personajul principal se hotărăște să salveze aceste cărți. Din călău, se transformă într-un hoț de cărți și îl are ca și complice pe preotul duhovnic al său. Finalul aceste cărți este unul pozitiv, este unul fericit întrucât cartea ne ajută să nu uităm, pe de o parte, și în al doilea rând este un deznodământ neașteptat. De regulă, tindem să condamnăm, să judecăm. Cartea nu condamnă și nu judecă pe nimeni, ci dimpotrivă oferă o altă cheie la tot ceea ce atât de facil ne-a fost spus de cele mai multe ori împărțindu-se lumea în buni și răi. Nu, este o carte despre dragoste, o carte care ne îndeamnă să-i iubim și pe cei care ne-au făcut rău.”, a spus părintele Bogdan Teleanu.