ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews vă va oferi, cu o frecvență, sperăm cât mai mare, câte-un citat al unei personalități ce aparține culturii universale, dar cu accent pe cea românească, interbelică.

Dacă doriți și dumneavoastră să contribuiți la această rubrică, o puteți face prin trimiterea respectivului citat la adresa : pastila.de.cultura@activenews.ro. 

Pentru a fi publicat, citatul trebuie să fie însoțit de sursă, sub forma: autor, nume volum, pagină, editură, anul apariției. 

Astăzi, Constantin Rădulescu - Motru (1868-1957), Președinte al Academiei Române (1938-1941) :  

 
Vocația – a simți timpul înseamnă mai mult decât a citi ora

„Vocația implică simțirea realității timpului. Omul cu vocație simte faptele sale înlănțuite în realitatea timpului și de aceea el se simte răspunzător față de sine însuși. … Omul de vocație se simte dator să utilizeze fiecare moment de timp, fiindcă el crede în realitatea fiecăruia dintre aceste momente.” (Motru, „Vocația, factor hotărâtor în cultura popoarelor”, 1931, în „Personalismul energetic și alte scrieri”, Ed. Eminescu, 1984, p.683).