ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews vă va oferi, cu o frecvență, sperăm, cât mai mare câte-un citat al unei personalități ce aparține culturii universale, dar cu accent pe cea românească, interbelică.

Dacă doriți și dumneavoastră să contribuiți la această rubrică, o puteți face prin trimiterea respectivului citat la adresa : pastila.de.cultura@activenews.ro. 

Pentru a fi publicat, citatul trebuie să fie însoțit de sursă, sub forma: autor, nume volum, pagină, editură, anul apariției. 

Azi, Mihail Manoilescu. Gânditor, om politic, economist, profesor, industriaș, sociolog și publicist (1891 - 1950)

„.... mai erau oameni întârziați care să-și închipuie că problema refacerii României era întâi o problemă de muncă. .... Adevărul este, dimpotrivă, că în România se muncește mult, dar se muncește rău și fără socoteală.” (Mihail Manoilescu, Rostul și destinul burgheziei românești, Cugetarea-G. Delafras, București, f.a. [1941], p.123)