ActiveNews vă va oferi, cu o frecvență, sperăm, cât mai mare câte-un citat al unei personalități ce aparține culturii universale, dar cu accent pe cea românească, interbelică.

Dacă doriți și dumneavoastră să contribuiți la această rubrică, o puteți face prin trimiterea respectivului citat la adresa : pastila.de.cultura@activenews.ro. 

Pentru a fi publicat, citatul trebuie să fie însoțit de sursă, sub forma: autor, nume volum, pagină, editură, anul apariției. 

Azi, Mihail Manoilescu. Gânditor, om politic, economist, profesor, industriaș, sociolog și publicist (1891 - 1950)

„.... mai erau oameni întârziați care să-și închipuie că problema refacerii României era întâi o problemă de muncă. .... Adevărul este, dimpotrivă, că în România se muncește mult, dar se muncește rău și fără socoteală.” (Mihail Manoilescu, Rostul și destinul burgheziei românești, Cugetarea-G. Delafras, București, f.a. [1941], p.123)2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.