ActiveNews vă va oferi, cu o frecvență, sperăm, cât mai mare câte-un citat al unei personalități ce aparține culturii universale, dar cu accent pe cea românească, interbelică.

Dacă doriți și dumneavoastră să contribuiți la această rubrică, o puteți face prin trimiterea respectivului citat la adresa : pastila.de.cultura@activenews.ro. 

Pentru a fi publicat, citatul trebuie să fie însoțit de sursă, sub forma: autor, nume volum, pagină, editură, anul apariției. 
 
Azi, Aleksandr Zinoviev, scriitor, logician și critic social.

„A fost o vreme cînd KGB-ul a fost inundat de o asemenea avalanșă de denunțuri încît securiștii nu mai puteau face față singuri. Au fost nevoiți să ceară ajutorul specialiștilor din afară, fiind cooptați sute dintre ei, printre care eu însumi. Nu vă puteți imagina dimensiunile mormanelor de denunțuri necitite de prin birourile securității, stivele adunate în republici, provincii și districte în fișierele și seifurile KGB-iștilor. Pe cîte oare s-a cerut „trecerea la acțiune"! Și cîte n-au dispărut sau au fost distruse în război! Ce enormă cantitate de energie, sentimente și gînduri s-a cheltuit în întregul proces al denunțului!” (Aleksandr Zinoviev, Homo Sovieticus, ed. Dacia,  Cluj Napoca, 1991)

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews