ActiveNews vă va oferi, cu o frecvență, sperăm, cât mai mare câte-un citat al unei personalități ce aparține culturii universale, dar cu accent pe cea românească, interbelică.

Dacă doriți și dumneavoastră să contribuiți la această rubrică, o puteți face prin trimiterea respectivului citat la adresa : pastila.de.cultura@activenews.ro. 

Pentru a fi publicat, citatul trebuie să fie însoțit de sursă, sub forma: autor, nume volum, pagină, editură, anul apariției. 
 
Azi, Aleksandr Zinoviev, scriitor, logician și critic social.

„A fost o vreme cînd KGB-ul a fost inundat de o asemenea avalanșă de denunțuri încît securiștii nu mai puteau face față singuri. Au fost nevoiți să ceară ajutorul specialiștilor din afară, fiind cooptați sute dintre ei, printre care eu însumi. Nu vă puteți imagina dimensiunile mormanelor de denunțuri necitite de prin birourile securității, stivele adunate în republici, provincii și districte în fișierele și seifurile KGB-iștilor. Pe cîte oare s-a cerut „trecerea la acțiune"! Și cîte n-au dispărut sau au fost distruse în război! Ce enormă cantitate de energie, sentimente și gînduri s-a cheltuit în întregul proces al denunțului!” (Aleksandr Zinoviev, Homo Sovieticus, ed. Dacia,  Cluj Napoca, 1991)