ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pastorația părinților și copiilor și amintirea unor modele de filantropi ortodocși români sunt cele două teme de reflecție alese pentru anul 2020, încă de toamna trecută, de către ierarhii Bisericii Ortodoxe Române, potrivit Basilica.ro  

Ca și în anii precedenți, tematica anului 2020 – pastorația părinților și a copiilor – va fi fundamentată pe aspecte biblice și patristice, fiind, totodată, abordată în context contemporan, prin luarea în calcul a numeroaselor pericole ce amenință Familia, ca instituție de bază a societății.

Stabilirea unei tematici omagiale, aniversare sau comemorative pentru noul an, evidențiate prin evenimente liturgice și culturale, a devenit o tradiție după întronizarea Patriarhului Daniel.
 
Din 2008 și până în prezent, fiecare an a avut o tematică omagială sau comemorativă în Patriarhia Română. 2020 va fi cel de-a treisprezecelea an cu o tematică specifică în cadrul Bisericii Ortodoxe Române: „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor” și „Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”.