ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la mic la mare, toți păstrează tradițiile și se mândresc cu ele. Sunt colindătorii Studioului folcloric "Iedera", din Republica Moldova, grup înființat în 1984, dar care, generație după generație, duce mai departe obiceiurile românești.

Îmbrăcați în costume populare, având vârste cuprinse între 4 și 15 ani, copiii din Studioul Folcloric „Iedera” demonstrează, la fiecare apariție în public că poartă tradițiile în suflet. În ultimii ani, s-au făcut remarcați ca vestitori ai Nașterii Domnului, cântând colinde în diverse spații publice și pe scenele de la Chișinău sau din alte țări, unde de fiecare dată au fost primiți cu aplauze și răsplătiți cu premii.

Studioul folcloric "Iedera", de la Centrul Republican pentru copii și tineret (ARTICO), are în palmares multiple titluri de Laureat al Festivalurilor Internaționale de Folclor din România, Ucraina, Bulgaria, Italia, Rusia, Kazastan, Belarus. Din anul 2000 Studioul folcloric este condus de surorile Oșoianu.