ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, speră la o înfrângere a melodiei care reprezintă țara sa la concursul Eurovision, pentru a evita o "invazie a cântărețelor cu barbă" în Rusia, anul viitor, relatează AFP, citată de Agerpres

Declarația survine în contextul în care reprezentanta Rusiei la Eurovision din acest an, Polina Gagarina, este citată în mod constant printre favoriții la finala din această sâmbătă, de la Viena.

Dacă Rusia va câștiga la ediția din acest an a Eurovision, următoarea ediție s-ar desfășura la Moscova, potrivit regulilor concursului. O perspectivă de neimaginat pentru Patriarhul Moscovei  — comentează AFP —, care afirmă că Eurovision aduce cu el "cântărețe cu barbă" și valori "împotriva naturii pentru cultura noastră".

"Trebuie să organizăm propriile noastre concursuri care să ne promoveze cultura, pentru a o arăta lumii întregi", a declarat Kirill, citat de RIA Novosti.