ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Catedrala Patriarhală, Sfânta Liturghie a fost oficiată în prima zi a anului 2017 de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Alături de Patriarhul Daniel s-au aflat Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează agenția de știri basilica.ro.

„Astăzi sărbătorim și Anul Nou civil 2017. Îl rugăm pe Dumnezeu să ne ajute să devenim mai apropiați de El și de semenii noștri în Anul Nou în care am intrat”, s-a rugat Patriarhul Daniel.

„Biserica are un An Nou Bisericesc care începe la 1 septembrie. Anul Nou civil începe la 1 ianuarie. Acum, la început de an, ne gândim ce am realizat în anul care a trecut și ne propunem noi realizări în anul în care am intrat. E bine ca noi mai întâi să facem bilanțul realizărilor duhovnicești și mai puțin a celor materiale, pentru că în fața lui Dumnezeu nu contează cât am adunat în jurul nostru, ci cât de multe bogății spirituale am adunat în sufletul nostru. În aceste zile ne gândim dacă am fost în anul 2016 mai evlavioși, milostivi, buni decât în 2015. Îl rugăm pe Dumnezeu, așa cum am făcut și la miezul nopții, să ne ajute să devenim mai apropiați de El și de semenii noștri în Anul Nou în care am intrat, spre slava Preasfintei Treimi și spre a noastră mântuire.”

Părintele românilor ortodocși de pretutindeni le-a transmis urări celor care își sărbătoresc astăzi ziua onomastică: „Tururor celor care poartă numele de Vasile, Vasilica și derivate le dorim Ani mulți cu sănătate și multă pace în suflet, bucurie și ajutor de la Dumnezeu.”

După Sfânta Liturghie, a fost oficiată o slujbă de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile primite de la El în anul care a trecut.