ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICMER) organizează Simpozionul Internațional "Paul Goma - 80 de ani", informează instituția într-un comunicat de presă.

Evenimentul va avea loc joi, 24 septembrie 2015, începând cu ora 09:30, la Jockey Club din București (Str. Episcopiei, nr.9). "Lucrările Simpozionului se concentrează pe evocarea personalităţii şi operei lui Paul Goma în contextul exilului românesc şi al vieţii societăţii româneşti în postcomunism", se afirmă pe siteul evenimentului.
 
Paul Goma este un scriitor român stabilit la Paris. În timpul studenției a avut conflicte cu profesorii săi, dintre care Radu Florian, tatăl actualului director al Institutului Elie Wiesel.

La 20 noiembrie 1977, statul român le-a retras cetățenia lui Paul Goma și familiei sale, expulzându-i în Franța, ca apatrizi. Din 2013 este cetățean al Republicii Moldova. Paul Goma a făcut parte pentru opt zile din Comisia Prezidențială pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, din care a fost exclus de către Vladimir Tismăneanu. Unii îl consideră  drept negaționist al Holocaustului din România din cauza opoziției sale față de Raportul Comisiei Wiesel.
 
Pentru programul evenimentului faceți CLICK pe imaginea de mai jos.