ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Despre genialitatea lui Petre Țuțea s-au scris și spus multe. Martori au fost contemporanii săi, dar și scrierile pe care le-a lăsat în urmă.

După 45 de ani de comunism, românii au ajuns să cunoască vorbele și gândurile lui Țuțea, acestea devenind adevărate vedete pe rețelele de socializare.

E bine de știut, însă, că și conducătorii statului român l-a onorat pe Țuțea. Și nu o dată.

Primul a fost Regele Carol al II-lea. Acesta i-a oferit diploma "Coroana României” în grad de cavaler la 7 mai 1937. Trei ani mai târziu, tot Regele Carol îl onora cu diploma "Meritul comercial şi industrial” cl.I. Era 9 mai 1940.

Peste fix un an, Petre Țuțea era onorat de ambii conducători ai țării: Regele Mihai I și Mareșalul Ion Antonescu. Acești i-au înmânat diploma "Steaua României” în grad de cavaler.

Ultima distincție a venit în 1943, tot în preajma sărbătorii naționale de 10 mai: Diploma "Coroana României” în grad de ofiţer, 9 mai 1943, oferită de regele Mihai şi de mareşalul Antonescu.

Aceste distincții au fost descoperite într-unul din dosarele de la CNSAS ale marelui economist și au fost publicate pe siteul Mânăstirii Petru-Vodă.

Sub noua lege adopată de Parlament, este interzisă omagierea publică a persoanelor condamnate în timpul regimului comunist.

 

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews