ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 170 de muzee și spații culturale alternative vor face parte din circuitele organizate pentru cea de-a XII-a ediție a Nopții Europene a Muzeelor 2016, care va avea loc în 21 mai, în București, Timișoara, Cluj-Napoca sau Baia Mare.

La ediția de anul acesta, vizitatorii muzeelor vor beneficia, în premieră, de o aplicație gratuită pe telefoanele mobile prin platforma de storytelling izi.TRAVEL pe care sunt disponibile tururi ghidate audio-video pentru muzeele care au ales să le realizeze.

În aplicație vor fi disponibile ghidaje audio/video 21 de muzee din București și 43 din țară.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes european desfășurat la nivel internațional și aflat anul acesta la a 12-a ediție.