ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cea mai mare expoziție de lucrări de artă în aer liber din România este ignorată și lăsată în paragină. Cele peste 30 de sculpturi metalice de mari dimensiuni de pe Faleza Dunării din Galați au devenit suport pentru afișe sau locuri de exercițiu pentru pasionații de graffiti.

Sculpturi masive ruginite, desenate și năpădite de buruieni. Este ce a mai rămas din ansamblul artistic de pe Faleza Dunării din Galați, devenit suport pentru afișe.

„La un moment dat vegetația abundentă a făcut ca unele să fie mai puțin vizibile, motiv pentru care am trecut la ceea ce a însemnat cosmetizarea zonei verzi de acolo. Faptul că inevitabil mai sunt tineri care nu găsesc locuri unde să folosească graffiti e greu de monitorizat”, spune Marius Stan, primarul municipiului Galați.

„E într-adevăr unicitate în România și printre puținele în lume. Să vedeți ce frumos se vedea tabăra de sculptură în metal de pe Dunăre. Noi ar fi trebuit să fructificăm acest avantaj al nostru”, spune Gheorghe Andreescu, artist plastic, potrivit digi24.ro.

Expoziția este pe malul Dunării din 1976, când a avut loc la Galați prima tabără de sculptură în metal din România. Sculpturile au fost făcute de 10 artiști români și străini. Ei au lucrat cu materie primă din Combinatul Siderurgic, iar lucrările au fost realizate în Șantierul Naval.