ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Platforma Împreună organizează Conferințele „Petre Țuțea”, întâlniri ce sunt programate a avea loc lunar și în cadrul cărora intelectuali creștini conservatori, cu scriitori, profesori, preoți și teologi vor vorbi despre temele curente.

Joi, 28 februarie, are loc prima întâlnire, la care invitații vor fi profesorul Sorin Lavric și teologul Andrei Dîrlău, ambii și colaboratori ai ActiveNews.ro. Evenimentul va avea loc la Casa Universitarilor,  de la ora 18:30.

Cei doi intelectuali vor vorbi despre ideologia corectitudinii politice și rădăcinile sale marxiste, scrie Platforma Împreună.

„n ultimii 50 ani Europa și America de Nord au fost cucerite de o ideologie: Corectitudinea Politică. Unii o consideră o glumă, alții o teorie absurdă. Nu e. E o realitate. Ea vrea să schimbe legile, comportamentul, limbajul. Căci cine controlează limbajul controlează gândirea. Corectitudinea Politică e de fapt Marxism Cultural: marxism transpus din economie în morală, în întreaga viață socială. El datează de la Gramsci, György Lukács... În 1923 un grup de Cominterniști întemeia în Germania un institut marxist dedicat răspândirii comunismului în occident. Ei îl combină pe Marx cu Freud...  Veți afla incredibila poveste a acestei invazii sexo-marxiste la conferința de joi 28 februarie.
Political correctness e forma deghizată sub care comunismul a supraviețuit incognito, s-a impregnat, a proliferat în lumea neoliberală de azi. O lume pe care a permeat-o, a infuzat-o, cu care s-a contopit organic până la a nu mai putea fi distins, devenit insesizabil fiindcă s-a „normalizat”. În plan socio-cultural el a fost asimilat de neoliberalism.

Comunismul n-a murit. El încă exercită o inexplicabilă seducție asupra unor intelectuali ce vorbesc de „învierea lui a treia zi”. El a eșuat doar parțial: e o modernitate reușită subversiv, impregnată clandestin, deturnată sub camuflaj în post-modernitate. El și-a îndeplinit rolul distructiv, s-a metamorfozat și prin componenta lui cea mai virulentă, freudo-marxismul, a devenit metastazat în țesutul neoliberal al societății cu care a fuzionat până la a fi indiscernabil.
Ideea ingenioasă a freudo-marxiștilor a constat în înlocuirea represiunii economice din marxismul clasic (exploatarea clasei muncitoare de capitaliști) cu represiunea sexuală din teoria lui Freud (reprimarea omului în societatea moralei creștine ce-i interzice manifestarea liberă a erotismului, frustrându-i satisfacerea sexuală plenară). Nedreptatea nu mai constă în oprimarea proletariatului de burghezia în goană după profit, ci în oprimarea tuturor de o civilizație ce le reprimă libidoul prin tabu-uri și restricții. Soluția: distrugerea acestei civilizații, revoluția sexuală totală, liberalizarea radicală, abolirea normelor, interdicțiilor ce îngrădesc instinctele primare. Iar categoriile cele mai reprimate, pretind ei, ar fi minoritățile sexuale și etno-rasiale. În acest scop Școala de la Frankfurt a elaborat teoria critică, legitimând pretențiile grupărilor radical-minoritare ca cele homosexualiste și pro-islamiste de azi”, scrie Platforma Împreună.