ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se împlinesc două săptămâni de când Teodora Stamate a plecat la viața veșnică. Tânăra era fiica cea mai mare dintre cei cinci copii (doi băieți și trei fete) ai preotului Florin Stamate și ai prezbiterei Ecaterina de la Parohia Șesuri, comuna Măgirești, județul Bacău. Potrivit portalului Știri pentru Viață, adolescenta se luptase în ultimii doi ani cu o boală rară: un cancer osos (Sarcom Ewing), care a răpus-o duminică, 29 septembrie, la ora 12. 

În ziua în care fiica lui s-a stins, preotul Florin Stamate a anunțat pe Internet ultimele ei dorințe:

„Hristos a înviat!

Iubiții noștri prieteni…

Duminica 29 Sept. ora 12, Teodora, fiica noastra iubita a plecat la Domnul. Dupa un sir lung de suferinte s-a dus acolo unde nu este durere nici intristare nici suspin, ci viata fara de sfarsit.

A plecat in ziua in care surioara ei Ilinca implinea exact doua luni.

A plecat dupa ce ne-a pregatit pe fiecare dintre noi pentru acest moment.

Cu doar cateva zile in urma a impartit toate lucrurile ei fiecarui fratior in parte, apoi ne-a spus ca dorinta ei este sa fie inmormantata in cimitirul manastirii de maici Paltin – Petru Voda – Neamț, acolo unde de cativa ani mergea in vacanta si petrecea clipe inaltatoare alaturi de maici.

Ne-a rugat sa o imbracam in costum popular romanesc.

A dat fiecarui frațior cate un sfat; ne-a intarit pe noi parintii multumindu-ne pentru tot ce am facut pentru ea si cerandu-si iertare de la toti.

M-a intrebat cum va putea sa multumeasca vreodata tuturor celor care au ajutat-o si s-au rugat pentru ea… I-am zis ca, facand si ea acelasi lucru pentru toti…

Si asa… impacata cu toti, cu sine si cu Dumnezeu in timpul slujbei sfantului Maslu dupa prima Evangehlie s-a stins in tacere daruindu-ne o ultima lacrima ce-i curgea din ochisor.

Trupul ei a fost asezat in biserica parohiei Sesuri -Magiresti unde in fiecare zi Luni, Marti si Miercuri vom savarsi slujba Sfintei Liturghii la ora 9 si slujba stalpilor la ora 18. Inmormantarea va avea loc JOI 3 Octombrie la manastirea Paltin -Petru Voda -Neamt.

Dumnezeu s-o aseze in locasurile ceresti…

Pr. Florin Stamate – tatal Teodorei

[P.S.:] Va multumim voua tuturor celor care ne-ati fost alaturi in aceste grele incercari ale vietii, caci fiecare in parte ati alinat intr-un fel sau altul suferintele grele ale Teodorei.

Cu siguranta nu va uita pe nimeni si veti fi pomeniti de ea in Cer…”, a scris preotul Florin Stamate pe pagina de socializare a fiicei sale, în duminica în care aceasta a primit mai multe mesaje decât de ziua ei de naștere.