ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fundația Corneliu Coposu organizează, luni, 11 noiembrie, Gala Corneliu Coposu, în cadrul căreia va avea loc lansarea unui volum de poezii semnate de Senior, precum și un concert caritabil pentru școlile româneșți din nordul Bucovinei, informează un comunicat transmis de Fundație.
 
Potrivit sursei citate, în cadrul evenimentului va avea loc lansarea unui volum de poezii gândite de Corneliu Coposu în detenție și scrise după 17 ani, la ieșirea din închisoare. Totodată, în cadrul evenimentului, chitaristul olandez Jan Akkerman va susține un concert caritabil pentru școlile românești din nordul Bucovinei.

„Fundația Corneliu Coposu își propune, începând din acest an, să lanseze campanii de strângere de fonduri pentru promovarea și punerea în practică a unor cauze și țeluri pentru care a luptat și a militat Corneliu Coposu, pentru care și-a dedicat atâția ani din viață și, nu în ultimul rând, pentru care Fundația Corneliu Coposu și-a asumat rolul de continuator al transmiterii valorilor și moralității celui care a fost Corneliu Coposu”, se precizează în comunicatul de presă.

Astfel, sumele obținute din vânzarea biletelor și donațiile private vor fi direcționate, anul acesta, pentru dotarea și facilitarea unor proiecte de susținere a copiilor școlilor românești din nordul Bucovinei (Ucraina). Biletele, cu prețuri cuprinse între 99 și 349 de lei, pot fi achiziționate din rețeaua eventim.ro, iabilet.ro, entertix.ro, mystage.ro și de la Casa de bilete a Teatrului Național.

Fundația Corneliu Coposu împreună cu Fundația Hanns Seidel și Fundația Academia Civică organizează, luni, 11 noiembrie, 2019, la Teatrul Național (Sala Mare), cu începere de la ora 18.30, "Gala Corneliu Coposu – Ediția a IV-a”.

Corneliu Coposu s-a stins din viață în ziua de 11 noiembrie 1995 și este înmormântat la Cimitirul Bellu. Corneliu Coposu a stat 17 ani din viață în închisorile comuniste.