Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel a început sâmbătă, 22 iunie 2019, și durează 7 zile, până la sărbătoarea Sfinților Apostoli de sâmbătă, 29 iunie.
 
Pentru contribuția fundamentală pe care aceștia au avut-o în răspândirea Evangheliei și în organizarea Bisericii creștine din primele secole, rânduiala prevede ca prăznuirea lor să fie pregătită printr-o perioadă de post. Spre deosebire de celelalte posturi, care au o durată fixă, Postul Sfinților Apostoli are o durată variabilă de la an la an, începutul său fiind calculat în funcție de Sfintele Paști, sărbătoare ce nu are o dată fixă. 

Potrivit portalului Doxologia, primele referiri la Postul Sfinților Apostoli le găsim în secolul al IV-lea, în Constituțiile Apostolice, iar, mai apoi, în scrierile Sfinților Atanasie cel Mare sau Leon cel Mare. Mărturii ulterioare se găsesc la Sfântul Atanasie cel Mare, la Teodoret, Episcopul Cirului, sau la Sfântul Leon cel Mare, care numește perioada aceasta „Postul de vară” sau Postul Cincizecimii.

Postul Sâmpetrului, cum mai este numit de popor, este o perioadă în care hrana fizică se diminuează pentru a spori hrana spirituală: rugăciunea și faptele de milostenie, alături de gândul cel bun la activitatea misionară pe care cei doi mari Apostoli au desfășurat-o pentru vestirea Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews