ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teologul Radu Preda, președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, a anunțat luni pe pagina sa de socializare că cineva i-a lipit pe ușa biroului un afiș conținând avertismentul: USR TIC TAC. 


„Am primit un mesaj subtil: pe ușa biroului meu de la IICCMER, înainte de începerea programului, cineva a lipit un afiș cu sigla și mesajul "USR TIC TAC". Să înțeleg că lupta "politică" se duce în termeni de „ceas”, de ceea ce urmează să se întâmple dacă cineva ajunge la putere? Trebuie să mă simt vizat? Curat-murdar...”, se întreabă retoric Radu Preda.

Acesta a fost hirotonit preot cu trei săptămâni în urmă de ÎPS Serafimm, episcopul Germaniei, având un parcurs teologic de lungă durată. Radu Preda a făcut studii la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București (1991-1995), urmând apoi studii doctorale la Heidelberg, Paris și Roma. Titlul științific de doctor în teologie l-a obținut la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Din martie 2014 a devenit director executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.