Teologul Radu Preda, președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, a anunțat luni pe pagina sa de socializare că cineva i-a lipit pe ușa biroului un afiș conținând avertismentul: USR TIC TAC. 


„Am primit un mesaj subtil: pe ușa biroului meu de la IICCMER, înainte de începerea programului, cineva a lipit un afiș cu sigla și mesajul "USR TIC TAC". Să înțeleg că lupta "politică" se duce în termeni de „ceas”, de ceea ce urmează să se întâmple dacă cineva ajunge la putere? Trebuie să mă simt vizat? Curat-murdar...”, se întreabă retoric Radu Preda.

Acesta a fost hirotonit preot cu trei săptămâni în urmă de ÎPS Serafimm, episcopul Germaniei, având un parcurs teologic de lungă durată. Radu Preda a făcut studii la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București (1991-1995), urmând apoi studii doctorale la Heidelberg, Paris și Roma. Titlul științific de doctor în teologie l-a obținut la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Din martie 2014 a devenit director executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews