ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul  cultural român a anunțat că o statuie a Reginei Maria va fi depusă  în orașul Ashford din Marea Britanie, în contextul sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire. Statuia va fi dezvelită  în data de 12 decembrie, informează Cotidianul.

Regina Maria este  un simbol al Marii Uniri din 1918. Institutul Cultural Român va depune în memoria reginei o statuie în Ashford care va fi dezvelită pe 12 decembrie. Opera îi aparține sculptorului Valentin Duicu, absolvent al Universității Naționale de Arte București, cel care a câștigat concursul organizat de ICR în vara acestui an.

kihuhh

      Sursa: Cotidianul.ro

La eveniment vor lua parte președintele Institutului Cultural Român, Liliana Țuroiu, reprezentanți ai Ambasadei României la Londra, precum și ai Caselor Regale ale Marii Britanii și României, Gerry Clarkson CBE, președintele Consiliului Local Ashford, oficialități de rang înalt din România și Marea Britanie.

Scopul evenimentului este de a reaminti figura Reginei Maria și a personalității sale puternice, potrivit declarațiilor, Lilianei Țuroiu: „Este o operă excepțional executată de sculptorul Valentin Duicu, un artist tânăr, dar cu o activitate bogată în realizarea de monumente dedicate unor personalități reprezentative pentru cultura românească. În contextul acestui important proiect, atât în Ashford, cât și în întreg comitatul Kent, se va desfășura, în școli și licee, un susținut program educațional coordonat, la inițiativa ICR, de către istoricul britanic Michael Paterson. Demersul urmărește să atragă, o dată în plus, atenția publicului asupra personalității și descendenței Reginei Maria a României”,