Primăria Capitalei propune înființarea Teatrului "Stela Popescu", instituție publică de cultură cu sediul în incinta Palatului Național al Copiilor. Potrivit unui proiect de hotărâre al Primăriei Capitalei, noul teatru va avea ca obiect de activitate "producerea și prezentarea de producții artistice, în principal spectacole coregrafice, dar și muzicale, realizate în regim individual sau în parteneriat cu alte instituții de profil, publice sau private".

Noua instituție de spectacole va purta numele artistei Stela Popescu și va realiza spectacole coregrafice, de balet clasic și contemporan, dar și dansuri folclorice autohtone.

Activitatea Teatrului "Stela Popescu" va fi coordonată de către Direcția Cultură, Sport și Turism din cadrul Primăria Capitalei și va fi finanțată parțial de la bugetul local. De asemenea, instituția va realiza și venituri proprii din încasările provenite din vânzarea biletelor și a caietelor program, dar și din închirierea temporară a unor spații, din donații și sponsorizări.

Pentru funcționarea noului teatru vor fi create 43 de noi posturi din care 6 de conducere. 

Proiectul de hotărâre privind înființarea noului teatru se află în dezbatere publică.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews