Primăria Capitalei propune înființarea Teatrului "Stela Popescu", instituție publică de cultură cu sediul în incinta Palatului Național al Copiilor. Potrivit unui proiect de hotărâre al Primăriei Capitalei, noul teatru va avea ca obiect de activitate "producerea și prezentarea de producții artistice, în principal spectacole coregrafice, dar și muzicale, realizate în regim individual sau în parteneriat cu alte instituții de profil, publice sau private".

Noua instituție de spectacole va purta numele artistei Stela Popescu și va realiza spectacole coregrafice, de balet clasic și contemporan, dar și dansuri folclorice autohtone.

Activitatea Teatrului "Stela Popescu" va fi coordonată de către Direcția Cultură, Sport și Turism din cadrul Primăria Capitalei și va fi finanțată parțial de la bugetul local. De asemenea, instituția va realiza și venituri proprii din încasările provenite din vânzarea biletelor și a caietelor program, dar și din închirierea temporară a unor spații, din donații și sponsorizări.

Pentru funcționarea noului teatru vor fi create 43 de noi posturi din care 6 de conducere. 

Proiectul de hotărâre privind înființarea noului teatru se află în dezbatere publică.