La împlinirea a 300 de ani de la moartea martirică a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, Mitropolit al Țării Românești, ctitor de lăcașuri de cult, personalitate culturală, tipograf, Patriarhia Română și Arhiepiscopia Bucureștilor, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel,  organizează în perioada 26 septembrie – 1 octombrie 2016, o serie de manifestări în cadrul Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al Tipografilor bisericești:

Luni, 26 septembrie 2016, la ora 12.30,în Catedrala Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va întâmpina delegația Patriarhiei Antiohiei, condusă de Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, și delegația Patriarhiei Georgiei, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolit de Rustavi.

La ora 16.00, la Mănăstirea Antim din București, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Preafericitul Părinte Patriarh Ioan al X-lea al Antiohiei și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolit de Rustavi, vor oficia slujba de sfințire a Altarului bisericii și a picturii clopotniței, precum și binecuvântarea lucrărilor executate la noul muzeu de la Mănăstirea Antim. Cu acest prilej, vor fi duse în pelerinaj la Mănăstirea Antim MoașteleSfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu de la biserica „Sfântul Gheorghe” – Nou din București.

De la ora 18.00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de Priveghere în cinstea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Marți, 27 septembrie 2016, la ora 9.30,la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfânta Liturghie împreună cu Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient, alături de ierarhii antiohieni, georgieni și români.

La ora 19.10, în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, va avea loc primirea oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, împreună cu delegațiile Patriarhiei Antiohiei și Patriarhiei Georgiei.

Miercuri, 28 septembrie 2016, de la ora 8.45,la Mănăstirea Antim din Râmnicu-Vâlcea, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu delegațiile Patriarhiei Antiohiei și Patriarhiei Georgiei, vor participa la slujba de târnosire a noii biserici, Sfânta Liturghie și proclamarea solemnă a canonizării Sfinților Cuvioși Neofit și Meletie de la Stânișoara, precum și a Sfinților Cuvioși Daniil și Misail de la Turnu, canonizați de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ședința sa de lucru din 25 februarie 2016.

Vineri, 30 septembrie 2016, de la ora 9.30,în Catedrala Patriarhală, la împlinirea a 9 ani de la întronizarea în demnitatea de Patriarh al României, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu ierarhi ai Sfântului Sinod, va oficia Sfânta Liturghie, în prezența delegațiilor Patriarhiei Antiohiei și Patriarhiei Georgiei. După Sfânta Liturghie, de la ora 12.00, va fi oficiată slujba de Te Deum, în semn de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, poporului român și Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în cei nouă ani de slujire patriarhală.

Sâmbătă, 1 octombrie 2016, de la ora 10.00,la Mănăstirea Snagov, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Preafericitul Părinte Patriarh Ioan al X-lea al Antiohiei și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolit de Rustavi, vor oficia slujba de sfințire a locului destinat construirii și amenajării unui nou paraclis și a unui muzeu.