ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul seratelor Ateneul Sfântului Pantelimon a fost lansată oficial o nouă etapă din programul religios-cultural #respecTcarTea", eveniment ce a avut loc  la biserica Sfântul Pantelimon - Foișorul de Foc din sectorul 2 București în ajunul sărbătorii Ocrotitorul României, Sfântului Apostol Andrei. 

Această etapă din programul religios-cultural #respecTcarTea" a inclus Spectacolul de teatru, „Osânda cărților”, dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, eveniment prevăzut să se desfășoare în cât mai multe biserici și școli din Capitală și din țară.

Spectacolul "OSÂNDĂ CĂRȚILOR", produs de o trupă de tineri actori coordonați de Simona Pandele (manager de proiect), transpune ideea creștină potrivit căreia "apărătorii Ortodoxiei în vremea regimului comunist din România au fost și făuritorii Marii Uniri". 

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Simona Pandele (coordonator), Dan Apăvăloaie, Adina Iftime, cu participarea studenților la teologie Andrei Butu și Daniel Bahnea, precum și a elevului licean Maria Ene. Textul piesei se bazează pe o realitate istorică consemnată de părintele Bogdan Aurel Teleanu, preot slujitor la Parohia Sfântul Pantelimon – Foișorul de Foc din București.

Prima activitate (pilot) s-a desfășurat sub forma unei repetiții generale cu public pentru spectacolul de teatru OSÂNDA CĂRȚILOR care a avut loc, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, miercuri, 29 noiembrie 2017, la ora 19.00, la parohia Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc din București.