ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spectatorii care au mers sâmbătă seara la Opera Națională nu au urmărit un spectacol, ci un protest. 
 
Pe site-ul Operei Naționale București a fost publicat un mesaj  de scuze adresat publicului care nu a putut să urmărească reprezentațiile anulate ca urmare a protestelor care au paralizat în ultimele zile activitatea instituției. Totodată, mesajul nesemnat anunță ”impredictibilitatea” tuturor spectacolelor și evenimentelor Operei.

"Opera Națională București, prin departamentul care are în grijă relația cu dumneavoastră, cei care reprezentați motivul pentru care instituția există, își manifestă părerea de rău și profundul regret față de imposibilitatea pe care o are în a-și desfășura activitatea", se arată în mesajul publicat pe site-ul Operei Naționale București, mesaj nesemnat și neatribuit vreunei conduceri.

Mesajul precizează că soarta tuturor spectacolelor este,în continuare, impredictibilă: "Tebuie cel puțin să vă informăm asupra impredictibilității ce afectează programul de spectacole și evenimente, din motive independente de Opera Națională București ca instituție".

Până la acest moment, trei reprezentații programate a avea loc în ultimele zile - două reprezentații Falstaff și o reprezentație DSCH. Visul (The Dream) - nu au mai avut loc, fără ca noi să putem cel puțin oferi în mod public, în timp rezonabil, un anunț în acest sens.

"Cerem scuze dumneavoastră, publicului, pentru imposibilitatea de a ne desfășura activitatea în mod onorabil și ne manifestăm speranța că viitoarea conducere a Operei Naționale București va identifica responsabilii pentru această situație și va lua măsurile necesare astfel încât publicul nostru să primească respectul pe care îl merită", se încheie mesajul, publicat sâmbătă seară, pe site-ul ONB, mesaj nesemnat.