ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liceul de Coregrafie „Floria Capsali" organizează luni, 9 martie 2020, Olimpiada de Coregrafie, etapa locală si va avea loc la Teatrul Național de Operetă și Muzical "Ion Dacian" din capitală, începând cu ora 10:00, informează un comunicat de presă.

Examenul se va desfășura pe două secțiuni: 
1. Dans clasic (10:00-14:00 pentru clasele VII-X); 
2. Dans clasic și Dans contemporan (15:30-19:00 pentru clasele XI-XII).

Iubitorii de muzică, dans, rafinament și grație, trăsăturile definitorii ale baletului, sunt invitați să admire tinerii balerini ai unicului liceu de profil din București și cel mai performant la nivel național, instituție în care s-au format artiști celebri precum: Ileana Iliescu, Ioan Tugearu, Elena Dacian, Mihaela Țigănuș Vasilovici, Corina Dumitresu, Mihaela Soare, iar numele mari ale scenei românești nu se opresc aici.
Liceul de Coregrafie "Floria Capsali” este o instituție de învățământ artistic, care de-a lungul timpului a contribuit în mod decisiv la dezvoltarea dansului și a baletului românesc. 

Liceul funcționează pe baza unui plan de învățământ structurat pe două direcții:
cursuri de cultură generală similare programei tuturor liceelor de profil umanist 
cursuri de specialitate, concepute să asigure pregătirea profesională a viitorilor artiști dansatori   – cursuri de dans clasic, dans contemporan, dans românesc, dans de caracter, repertoriu individual și de ansamblu, ritmică, duet, istoria baletului, metodologia dansului clasic, studiu pian.
clasele V-VIII funcționează după programa școlară similara cu programa învățământului de masă.
grupa de dans contemporan intensiv pentru anii terminali de liceu, formează și modelează tehnica elevilor, valorificând și conștientizând explorarea propriilor calitati fizice, începuta în urmă cu 6-7 ani.
Prezența Liceului de Coregrafie ”Floria Capsali” la Olimpiade și Concursuri  de Balet Naționale și Internaționale a fost încununată cu cele mai înalte premii și diplome. De asemenea, absolvenții liceului sunt angajați prin concurs, fie la Opera Națională București fie la alte Teatre Naționale și Internaționale. Datorită calității învățământului coregrafic românesc, elevii beneficiază de burse la școli de balet de renume mondial.
Vă așteptăm, cu drag, la acest eveniment pentru a susține viitorii artiști ai baletului clasic și contemporan. 

Pentru detalii liceul se poate contacta la :

adresa de e-mail : floriacapsali.coregrafie@yahoo.com

tel./fax: (0040) (021) 336 37 92

facebook: https://www.facebook.com/LiceuldeCoregrafieFloriaCapsali/