35 sunt "descendenții in viață" ai lui Leonardo da Vinci. Acesta este rezultatul unei cercetări laborioase începute în 1973 de oameni de știință italieni. Printre "rudele" în viață ale geniului Renașterii se află marele cineast italian Franco Zeffirelli, regizorul celebrei producții ”Iisus din Nazareth” .

Cineastul Franco Zeffirelli se numără printre cele 35 de ”rude în viață” ale lui Leonardo da Vinci care au fost identificate, recent, de cercetătorii italieni, cu ajutorul unor înregistrări genealogice, informează bbc.com.
Leonardo da Vinci, un geniu al Renașterii, s-a născut în orașul Vinci din provincia Toscana, în 1452. 

Nu a fost niciodată căsătorit și nu a avut urmași direcți, însă istoricii Alessandro Vezzosi și Agnese Sabato au dorit să îi identifice pe descendenții fraților săi.

Leonardo da Vinci a murit în 1519 și rămășițele lui pământești s-au pierdut în circumstanțele tumultuoase din secolul al XVI-lea. Din acest motiv, cercetătorii italieni nu au utilizat teste ADN în studiul lor, ce a început în 1973 și a constat în alcătuirea unui arbore genealogic, scre news.ro

Cele mai mulți dintre ”rudele în viață” ale lui Leonardo da Vinci locuiesc încă în Toscana, precizează autorii studiului.

Potrivit cotidianului italian La Stampa, legătura de rudenie cu Leonardo da Vinci nu reprezintă o mare surpriză pentru Franco Zeffirelli. Celebrul regizor italian a vorbit deja despre o legătură de familie cu geniul Renașterii, atunci când a fost recompensat cu Leonardo Prize de președintele Italiei, în 2007.

Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452 - 2 mai 1519) a fost cel mai de seamă reprezentant al Renașterii italiene din perioada de apogeu a acesteia. Spirit universal, Leonardo da Vinci a fost pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor. Geniul creator și spiritul lui inventiv și-au pus amprenta asupra epocii, Leonardo da Vinci fiind considerat arhetipul omului renascentist, cu un spirit animat de o curiozitate nemaiîntâlnită până atunci și înzestrat cu o imaginație fără precedent. Este considerat unul dintre marii inovatori ai picturii - fiind autorul celebrului portret ”Mona Lisa” și al frescei ”Cina cea de taină” -, un desenator desăvârșit - ”Omul vitruvian” fiind un model în privința studiului proporțiilor - dar și un inventator de renume, concepând mașini de zburat, un tanc, o mașină de socotit și o mașină automată de bobinat. A făcut, de asemenea, mari descoperiri în domeniul anatomiei, ingineriei civile, opticii și hidrodinamicii, care, deși nu au fost publicate, au fost aplicate ulterior, influențând în mod categoric progresul științific. 

Franco Zeffirelli, născut pe 12 februarie 1923, este un regizor, scenarist și producător italian de film, televiziune și operă, ale cărui creații cinematografice au devenit pelicule clasice ale celei de-a șaptea arte. În 1968, a regizat filmul ”Romeo și Julieta”, care i-a adus prima nominalizare la Oscar, iar filmul său din 1967 ”Îmblânzirea scorpiei”, cu Elizabeth Taylor și Richard Barton” în distribuție, este una dintre cele mai cunoscute adaptări cinematografice ale piesei de teatru omonime scrise de William Shakespeare. Miniseria de televiziune ”Iisus din Nazareth” (1977) a întrunit aprecieri unanime din partea criticilor și este difuzată în mod constant, de Paști, în multe țări din lume. A primit a doua nominalizare la Oscar, în 1983, pentru scenografia și decorurile filmului ”La Traviata”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews