ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa Cesianu, clădire monument istoric, a fost redeschisă publicului după un an şi jumătate în care s-au făcut lucrări de reabilitare. 

Casa Cesianu este un model reprezentativ pentru locuinţa boierească de la începutul secolului al XIX-lea, iar acum a intrat în circuitul turistic al Capitalei. La inaugurare a fost prezent şi academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, care a apucat să îi cunoască pe membrii familiei Cesianu.
Constructorul care a renovat imobilul a respectat integral planurile iniţiale ale casei. Odată cu imobilul a fost reamenajată şi curtea, una dintre puţinele de pe Calea Victoriei, deschisă publicului.

Valoarea totală a lucrărilor a ajuns la 8,6 milioane de lei, din care 5,93 milioane au reprezentat fonduri europene nerambursabile.

 „Dacă se mai repară câteva case, în jur poate fi un colţişor care să amintească de Bucureştiul de altădată”, a spus la inaugurare Constantin Bălăceanu Stolnici.

În prezent, alte trei monumente istorice sunt în reabilitare: Arcul de Triumf, Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu" şi Muzeul Nicolae Minovici.