Duminică, 10 martie, la Sala Rapsodia din București a avut loc premiera spectacolului de teatru „Acești români fantastici”, de Dan Puric. Din distribuție au făcut parte: Dan Puric, Amalia Ciolan, Beatrice Rubică și Ovidiu Cuncea.

„Joc un personaj negativ, care sper să miște oamenii în așa fel încât să nu facă ceea ce face acest senator. Le pun o oglindă în față”, spune Ovidiu Cuncea, despre rolul său.

„Tinerilor aș vrea să le transmit să nu uite de esența sufletului lor. Să acorde mai multă atenție sufletului și mai puțin lucrurilor materiale: mai puțin telefonului, mai puțin internetului, să încerce cumva să se dezlipească de ele și să încerce să trăiască. Real și sincer!”, a declarat și Beatrice Rubică.

„Mi se pare important să comunicăm oamenilor gândurile noastre. Fiecare o să-și ia ce dorește să ia de-aici.  Dar sunt convinsă că va fi nu numai o seară fericită, veselă, amuzantă. Sunt convinsă că după seara de spectacol o să existe și multe întrebări și multe gânduri. Și asta face foarte bine. Atunci teatrul își face menirea”, a precizat și Amalia Ciolan.

„Această piesă am dedicat-o memoriei profesorului meu de la Școala Populară. Înainte să-l am profesor pe genialul Dem Rădulescu, m-am întâlnit la Școala Populară, în calitate de muncitor necalificat, cu unul din geniile pedagogiei românești la nivel de teorie teatrală. Îi datorez tot limbajul meu internațional domnului Traian Aelenei. El nu mai este printre noi, dar va fi întotdeauna atâta timp cât ne vom întoarce către trecut. Basarabean de origine, de la care am învățat ce spunea și Mircea Eliade, că îți iubești țara în ciuda evidențelor tragice”, a spus pe scenă, Dan Puric.
 
Acestea, dar și multe altele, le puteți vedea în reportajul de mai jos.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews