ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți români participă la cel mai mare festival de reconstituire istorică, "Vremuri și epoci", ce are loc la Moscova.

19 români din mai multe județe ale țării au sosit la Moscova pentru a le arăta rușilor cum trăiau strămoșii noștri acum 2.000 de ani.

Oale de lut făcute cu mâna, cămăşi din zale , brâie şi chiar opinci sunt doar câteva obiecte care stârnesc interesul celor care au venit la festival.

O altă atracție a fost cantecul la drambă, dar și modul în care dacii se luptau. Totul a fost reușit de Asociația Culturală Omnis Barbaria din 

Dacii au impresionat prin costumele spectaculoase, organizatorii postând pe facebook o fotografie cu românii îmbrăcați ca acum 2.000 de ani.

Mai mult, pe siteul oficial al festivalului, Arena din Roma Antică este descris ca locul unde "s-au anunțat victoriile legiunilor romane asupra formidabililor daci".