ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Săptămâna trecută, Editura Predania a lansat volumul „Am vrut libertatea și am ajuns robi. Însemnările Monahului Arsenie despre prietenie, artă, droguri și ispitele din vremurile noastre”, o carte jurnal despre ispitele lumii contemporane.

Carte a fost scrisă de monahul sârb Arsenie, fiind tradusă în limba română de Ionuț și Sladjana Gurgu și transmite un mesaj puternic tinerilor de azi, îndemnându-i la reflecție, la meditație și la cântărirea cu multă înțelepciune a tuturor acțiunilor pe care urmează să le întreprindă, deoarece există atât de multe tentații și o paletă de „oferte" ademenitoare, care la o primă vedere par „nevinovate", dar care, de fapt, duc spre distrugerea și degradarea încet, dar sigur, atât a trupului, cât și a sufletului. 

Cartea este un jurnal al monahului Arsenie, care povestește cum a pierdut anii tinereții, alergând după „fericirea imaginată", după himere, fapt care l-a determinat să-și părăsească țara, emigrând în America, în speranța de a găsi o lume „perfectă", care să-i ofere posibilitatea de a se afirma, de a duce un trai decent și bun, însă a căzut într-o capcană, care i-ar fi fost fatală dacă nu s-ar fi deșteptat la timp, cea a drogurilor. 

Singurul regret al călugărului a fost faptul că nu a reușit să-și salveze prietenul din tinerețe,  un artist promițător al Serbiei pe nume Ghera,  iar din cauza acestui eveniment s-a decis să scrie această carte, prin care să-i sensibilizeze pe tineri, să-i trezească la realitatea dură, crudă și tragică care-i pândește dacă se lasă ademeniți de „ispitele nevinovate", dar ucigătoare.

Este o mărturie pentru tinerii de azi, care cred că fericirea se găsește în pierderea de sine, în senzații tari și mai ales în ispita a de crede că se poate realiza ceva fără Dumnezeu.

Cartea  „Am vrut libertatea și am ajuns robi. Însemnările Monahului Arsenie despre prietenie, artă, droguri și ispitele din vremurile noastre” se găsește la Librăria Sofia și se poate comanda online la prețul de 8 lei.