Săptămâna trecută, Editura Predania a lansat volumul „Am vrut libertatea și am ajuns robi. Însemnările Monahului Arsenie despre prietenie, artă, droguri și ispitele din vremurile noastre”, o carte jurnal despre ispitele lumii contemporane.

Carte a fost scrisă de monahul sârb Arsenie, fiind tradusă în limba română de Ionuț și Sladjana Gurgu și transmite un mesaj puternic tinerilor de azi, îndemnându-i la reflecție, la meditație și la cântărirea cu multă înțelepciune a tuturor acțiunilor pe care urmează să le întreprindă, deoarece există atât de multe tentații și o paletă de „oferte" ademenitoare, care la o primă vedere par „nevinovate", dar care, de fapt, duc spre distrugerea și degradarea încet, dar sigur, atât a trupului, cât și a sufletului. 

Cartea este un jurnal al monahului Arsenie, care povestește cum a pierdut anii tinereții, alergând după „fericirea imaginată", după himere, fapt care l-a determinat să-și părăsească țara, emigrând în America, în speranța de a găsi o lume „perfectă", care să-i ofere posibilitatea de a se afirma, de a duce un trai decent și bun, însă a căzut într-o capcană, care i-ar fi fost fatală dacă nu s-ar fi deșteptat la timp, cea a drogurilor. 

Singurul regret al călugărului a fost faptul că nu a reușit să-și salveze prietenul din tinerețe,  un artist promițător al Serbiei pe nume Ghera,  iar din cauza acestui eveniment s-a decis să scrie această carte, prin care să-i sensibilizeze pe tineri, să-i trezească la realitatea dură, crudă și tragică care-i pândește dacă se lasă ademeniți de „ispitele nevinovate", dar ucigătoare.

Este o mărturie pentru tinerii de azi, care cred că fericirea se găsește în pierderea de sine, în senzații tari și mai ales în ispita a de crede că se poate realiza ceva fără Dumnezeu.

Cartea  „Am vrut libertatea și am ajuns robi. Însemnările Monahului Arsenie despre prietenie, artă, droguri și ispitele din vremurile noastre” se găsește la Librăria Sofia și se poate comanda online la prețul de 8 lei.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews