ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 25 iunie s-au împlinit şase ani de la moartea lui Michael Jackson. În 2009, The King of Pop a murit la reședința sa din Los Angeles, în urma unei grave intoxicații cu un anestezic, Propofol.

În urmă cu șase ani, într-o perioadă în care artistul lucra intens pentru un ultim turneu din carieră, "This Is It Tour", programat pentru luna iulie 2009, televiziunile din toată lumea făceau Breaking News cu anunțul morții lui Michael Jackson. Confruntat cu spectrul falimentului, artistul cu cel mai mare succes muzical din toate timpurile, cu peste cele un miliard de discuri vândute, își punea mari speranțe în acest proiect.  Turneul nu a mai avut loc.

”Jacko” a fost artistul complet: cântăreț, dansator și compozitor. A intrat în Guiness Book ca artistul cu cel mai mare succes din toate timpurile. Cariera sa a început la vârsta de cinci ani, ca lider al grupului Jackson Five, iar la 14 ani înregistra primul disc solo.
 
A avut o carieră de 40 ani, timp în care a scos cel mai vândut album din toate timpurile, "Thriller". 
 
În 2003 a fost arestat pentru un presupus caz de abuz sexual asupra unui minor, procesul a durat doi ani, iar de-atunci a început declinul. Viața sa a devenit tot mai dificilă, din cauza presiunii mass media în timpul aparițiilor sale, și a articolelor publicate de tabloide pe tema operațiilor estetice și a relațiilor cu familia.

Michael Jackson a donat milioane de dolari pentru diverse cauze umanitare şi a murit înglodat în datorii.