ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angela Gheorghiu susține reformarea Operei Naționale București sub noua sa conducere, în contextul conflictului dintre Tiberiu Soare (în prezent director adjunct) și Johan Kobborg (care și-a anunțat demisia din fruntea Baletului ONB) și apreciază că "artiștii nu trebuie să ceară titluri inexistente".

"Urmăresc de mai multe zile cu stupoare, îngrijorare, dar și cu mare speranță evenimentele de la Opera Națională București. Împreună cu colegi români din țară și din străinătate ne-am alăturat maestrului Tiberiu Soare și am salutat numirea sa la conducerea operei bucureștene. Am sperat ca, în fine — după multe decenii de dezolare — ar putea veni și momentul reformei pentru o instituție care trebuie să redevină prima scenă lirică a țării", afirmă soprana, potrivit Agerpres.

Ea apreciază că, în loc să se coalizeze pentru reintrarea Operei "într-un cadru legal și artistic de normalitate", unii artiști creează "șicane și boicoturi".

Mai mult, soprana spune că a apelat la autoritățile statului pentru normalizarea situației de la ONB:

"I-am rugat foarte mult pe președintele Klaus Iohannis, pe prim-ministrul Dacian Cioloș și pe ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, să analizeze cu mare atenție neregulile petrecute până acum sub precedentele conduceri ale Operei Naționale București și să asigure condițiile în care instituția să poată reveni la legalitate".

Soprana apreciază că "artiștii nu trebuie să ceară sau, și mai grav, să-și asume titluri inexistente, ci să demonstreze cu înțelepciune și tact tot ce sunt capabili să facă cu talentul lor, mai ales în această perioadă dificilă".

"Abia aștept să ne revedem pentru o mare gală la Opera Română din București!", își încheie soprana mesajul.

Johan Kobborg și-a anunțat marți demisia oficială de la Opera Națională București, după ce Tiberiu Soare, numit pe 4 aprilie, i-a retras titulatura de director al Baletului ONB. În replică, Tiberiu Soare a spus că respectiva titulatură nu exista în organigrama instituției.