ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Municipiului București verniseză luni expoziția "Muzeul vârstelor".
                       
Începând de luni, 19 decembrie 2016, Muzeul Municipiului București vă invită să descoperiți, la Casa Filipescu-Cesianu, detalii ale vieții din Bucureștiul ultimilor 300 de ani, din perspectiva spațiului public și a celui intim. „Care este amprenta pe care traiul urban o lasă asupra individului”, „ce legături se pot stabili între moștenirea culturală și cea genetică?” sau „cum poate omul să se adapteze evoluției neîntrerupte a tehnologiei” sunt doar câteva dintre întrebările la care aceast proiect își propune să răspundă.
 
Expoziția „Muzeul vârstelor – povestea fiecăruia dintre noi de la copilărie la senectute” valorifică obiecte autentice din toate colecțiile Muzeului Municipiului București, într-un concept curatorial modern și provocator, dezvoltat și pus în practică de o amplă echipă interdisciplinară, formată din muzeografi, conservatori, specialiști în antropologie, restauratori, graficieni, redactori și tehnicieni. Prin acest efort susținut, un nou univers expozițional va fi oferit vizitatorului, un univers care i se adresează, încercând să-l cuprindă.
 
„Adunăm în muzeul personal, a cărui vitrină este chipul nostru, tot ceea ce întâlnim și consumăm pe măsură ce creștem, de la școală la carieră, pe de-o parte. Iar pe de altă parte, purtăm și amprenta unei cronologii orizontale, a ceea ce dorim să devenim, nu prin forța împrejurărilor și a circumstanțelor, ci prin forța schimbărilor provocate de noi.” Dr. Adrian Majuru, Manager al Muzeului Municipiului București.
 
Vernisajul va avea loc luni 19 decembrie 2016, la ora 17:00, în prezența membrilor echipei Muzeului Municipiului București și a colaboratorilor muzeului.
Programul de vizitare a expoziției va fi: miercuri-duminică, 10:00 – 18:00 (ultimul vizitator 17:30). Perțul biletelor: 5 lei, bilet întreg, 2 lei bilet redus. Marți, 20 decembrie, muzeul va fi, în mod excepțional, deschis, pentru a recompensa entuziasmul celor interesați.