ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile județene au demarat procesul de realizare a Muzeului Național "Constantin Brâncuși", arată un comunicat al Consiliului Județean Gorj, remis Agerpres.

Vineri, la Târgu Jiu a avut loc o întâlnire între președintele CJ Gorj, Ion Călinoiu și Dragoș Neamu, consilier pentru Muzee și Industrii culturale și creative în cadrul Ministerului Culturii, având ca temă înființarea la Târgu Jiu a Muzeului Național "Constantin Brâncuși", în baza Legii nr. 199/2015.

"În cadrul primelor discuții s-a stabilit metodologia comună de lucru pentru înființarea Muzeului Național 'Constantin Brâncuși' la Târgu Jiu, pornind de la deschiderea totala față de orice soluție de lucru luată în considerare de echipa proiectului. S-a evidențiat necesitatea identificării surselor de finanțare precum și posibilele negocieri cu cei interesați să investească sau să contribuie la realizarea muzeului, în regim de parteneriat public-privat. S-a convenit că o astfel de instituție muzeală nu poate fi realizată oricum, doar pentru a bifa o lege, fiind necesare investiții umane și financiare foarte mari în așa fel încât aceasta să fie adaptată tendințelor secolului XXI", se menționează în comunicatul de presă.

Proiectul, care va include și Casa "Barbu Gănescu", aflată în centrul orașului, nu are un termen de finalizare.