Autoritățile județene au demarat procesul de realizare a Muzeului Național "Constantin Brâncuși", arată un comunicat al Consiliului Județean Gorj, remis Agerpres.

Vineri, la Târgu Jiu a avut loc o întâlnire între președintele CJ Gorj, Ion Călinoiu și Dragoș Neamu, consilier pentru Muzee și Industrii culturale și creative în cadrul Ministerului Culturii, având ca temă înființarea la Târgu Jiu a Muzeului Național "Constantin Brâncuși", în baza Legii nr. 199/2015.

"În cadrul primelor discuții s-a stabilit metodologia comună de lucru pentru înființarea Muzeului Național 'Constantin Brâncuși' la Târgu Jiu, pornind de la deschiderea totala față de orice soluție de lucru luată în considerare de echipa proiectului. S-a evidențiat necesitatea identificării surselor de finanțare precum și posibilele negocieri cu cei interesați să investească sau să contribuie la realizarea muzeului, în regim de parteneriat public-privat. S-a convenit că o astfel de instituție muzeală nu poate fi realizată oricum, doar pentru a bifa o lege, fiind necesare investiții umane și financiare foarte mari în așa fel încât aceasta să fie adaptată tendințelor secolului XXI", se menționează în comunicatul de presă.

Proiectul, care va include și Casa "Barbu Gănescu", aflată în centrul orașului, nu are un termen de finalizare.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.