ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, la ora 12:00, în Amfiteatrul Liceului Bogdan Petriceicu Hașdeu din Buzău, se va lansa cartea „PENU. A apăra. A câștiga. A trăi", Cornel Penu în dialog cu jurnalistul Cristian Geambașu, informează Gazeta Sporturilor.

Cornel Penu este dublu campion mondial cu naționala de handbal, la Paris în 1970 și la Berlin în 1974. La ediția din Germania, „ Penu s-a transformat din vânat în vânător și i-a îngenuncheat pe nemți la ei acasă. O imagine a făcut atunci înconjurul planetei. Zâmbetul dominator-sardonic al lui Penu în fața lui Wolfgang Lachenmacher, căzut la podea. Lachenmacher era cel mai bun om al Germaniei și stătea întins la picioarele lui Penu. Zâmbetul acela trebuia păstrat într-un recipient indestructibil și arătat tuturor generațiilor de sportivi care au venit după Gruia, după Penu, după Gațu, după Birtalan, după Oțelea. Ca dovadă că am putut fi stăpânii universului, cel puțin în lumea restrânsă a handbalului. Asta încearcă să ne spună eroul cărții și totodată coautor al acesteia alături cu colegul nostru Cristian Geambașu.”, scrie Gazeta Sporturilor.

„Cu o precizie inginerească și cu o minuțiozitate de pictor al detaliilor”, marele sportiv analizează creșterea și decăderea școlii naționale de handbal.

„Eliberați-vă de lanțurile complexelor! Și pentru că Penu nu este un nostalgic, care doar rememorează gloria anilor tinereții, deplângând decăderea prezentului, ci un om cât se poate de lucid și de ancorat în prezent, aflăm de ce s-a putut atunci și nu se mai poate acum”, notează sursa citată.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews