Sfânta Cuvioasă Melania Romana s-a născut la Roma într-o familie de nobili,  în a doua jumătate a secolului  al  IV-lea. A fost silită de către părinții săi să se căsătorească cu un tânăr nobil, Alpinian, cu care a avut doi copii. După nașterea celui de-al doilea copil, Melania și Alpinian au hotărât să stea împreună doar ca frate și soră.

După o vreme, cei doi copii ai lor s-au mutat la Domnul. Atunci au hotarât să împartă averea săracilor, bisericilor și mănăstirilor. Au călătorit în multe țări și cetăți, făcând pretutindeni danii. I-au vizitat pe părinți în pustia egipteană, învățând mult și zidindu-se sufletește din convorbirile cu ei.

Cuvioasa Melania postea foarte strict, avea rânduială de rugaciune și citea mereu în intregime toate Sfintele Scripturi. Sosind la Alexandria, ei au primit binecuvantarea Sfântului Chiril. După aceea, au călătorit la Ierusalim și s-au stabilit la Muntele Măslinilor. Acolo, Cuvioasa Melania a trăit într-o peștera vreme de paisprezece ani. A intemeiat o mănăstire de bărbați și o alta de femei. La chemarea unei rude de-a ei, cuvioasa a călătorit la Constantinopol și l-a convertit la credință creștină pe senatorul păgân Volusian. S-a întors la Muntele Măslinilor, unde a trecut la Domnul în anul 439.

Tot astăzi facem pomenirea Sfântului Zotic, hrănitorul de orfani, Sfântului Ghelasie, Sfintelor zece fecioare cele din Nicomidia, Sfintei Mucenite Olimpiodora, Sfântului Gaiu, Sfintei Mucenițe Nemia, Sfântului Mucenic Vusiride și Sfântului Mucenic Gaudentie.

Sursa: CrestinOrtodox.ro
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews